အတုမရွိဗုဒၶျမတ္စြာဘုရား

အတုမရွိဗုဒၶျမတ္စြာဘုရား

Friday, 4 March 2016

ဝိတ္က်လိုသူမ်ားစားရမည့္သစ္သီး ၈ မ်ိဳး



႐ွိသင့္တဲ့ ကိုယ္အေလးခ်ိန္ထက္ ပိုေနလို႔ ဝိတ္ခ်ေတာ့မယ္ ဆိုတာနဲ႔ ပိန္ေဆးေတြကို အရင္ဆံုးစဥ္းစားမိေနရင္ အဲ့ဒီအေတြးေတြကို ေမ့လိုက္ပါ။ လတ္ဆတ္တဲ့ သစ္သီးေတြန႔ဲ ဟင္းသီးဟင္း႐ြက္ေတြကသာ သင့္ရဲ႕ ကိုယ္အေလးခ်ိန္ကို မွန္မွန္ကန္ကန္ ေလွ်ာ့ခ်ေပးႏိုင္ပါလိမ့္မယ္။ ဒီေတာ့ ဝိတ္ခ်မယ္လို႔ စိတ္ကူးေနရင္ ဒီသစ္သီးေတြကို စားေပးဖုိ႔လိုပါတယ္။

၁။ ေထာပတ္သီး

ဝိတ္ခ်ေနတယ္ဆုိရင္ေတာ့ ေထာပတ္သီးကို မစားမျဖစ္ စားေပးရပါမယ္။ Omega 9 fatty acid ေတြ ပါဝင္ေနၿပီး အဆီေတြကို ေလာင္ကၽြမ္းေပးႏိုင္တဲ့အျပင္ ကိုယ္ခံစြမ္းအားကိုပါ ျမႇင့္တင္ေပးႏိုင္လို႔ပါ။

၂။ သံပုယိုသီး




သံပုယိုနဲ႔ ပ်ားရည္ ေပါင္းစပ္ထားတဲ့ ဝိတ္က်ေဆးထက္ အစြမ္းထက္တာ ဘယ္မွာမွမ႐ွိပါဘူး။ ဗီတာမင္ B နဲ႔ သတၱဳဓာတ္ေတြအျပင္ မဂၢနီစီယံနဲ႔ ေဖာ့စ္ေဖာရပ္တို႔လည္း ပါဝင္ေနပါေသးတယ္။ ဗီတာမင္ C ကေတာ့ အထူးၾကြယ္ဝတဲ့ အသီးေပါ့။ ပ်ားသံပုယိုကို မနက္တုိင္းေသာက္ေပးရင္ ဝိတ္လည္းက် အသားအရည္လည္း လွၿပီး လူကို ေပါ့ပါး လန္းဆန္းေစႏိုင္ ပါတယ္။

၃။ ပန္းသီး

အစားေတြ မ်ားမ်ားမစားမိေအာင္ ပန္းသီးေလး စားထားေပးရင္ အိုေကတာေပါ့။

၄။ ဖရဲသီး




ဗီတာမင္ A၊ B၊ C တို႔ ပါဝင္ၿပီး လိုက္ကိုပိန္းလို႔ေခၚတဲ့ ႏွလံုးေရာဂါနဲ႔ ကင္ဆာကို ကာကြယ္ႏိုင္တဲ့ အရာေတြလည္း ပါဝင္ေနပါတယ္။ သူလည္းပဲ ဝိတ္ခ်ေနသူေတြ မ်ားမ်ားစားရမယ့္ သစ္သီးပါ။

၅။ ငွက္ေပ်ာသီး

ငွက္ေပ်ာသီးေလးစားၿပီး ေရေသာက္လိုက္႐ံုနဲ႔ ဆာေလာင္မႈကို ေလ်ာ့ပါးေစႏိုင္ပါတယ္။ ဒါ့အျပင္ ကိုယ္တြင္းက အဆီေတြကိုလည္း ေလာင္ကၽြမ္းေပးႏိုင္ၿပီး ခႏၶာကိုယ္က လိုအပ္တဲ့ စြမ္းအင္ေတြကိုလည္း ရ႐ွိေစပါတယ္။

၆။ ဂရိတ္ဖ႐ုသီး




သုေတသန ရလဒ္ေတြအရ ဂရိတ္ဖ႐ုသီးကို ေန႔စဥ္စားေပးရင္ပဲ ဝိတ္က်ေစႏိုင္ေၾကာင္း သိရပါတယ္။

၇။ လိေမၼာ္သီး

ေရဓာတ္ပါဝင္မႈ မ်ားျပားၿပီး ကယ္လိုရီနည္းပါးစြာ ပါဝင္ေနတဲ့သစ္သီးလည္း ျဖစ္ပါတယ္။ ဆာေလာင္မႈကို ထိန္းခ်ဳပ္ေပးႏိုင္ၿပီး နည္းနည္းစား႐ံုနဲ႔ ဗိုက္ျပည့္တဲ့အသီးမုိ႔ ခဲတစ္လံုး ငွက္ႏွစ္ေကာင္ထိသလိုပါပဲ။

၈။ နာနတ္သီး




ဓာတ္တိုးဆန္႔က်င္ဂုဏ္သတၱိေတြ႐ွိေနၿပီး အင္ဇုိင္းနဲ႔ သတၳဳဓာတ္ေတြလည္း ပါဝင္ေနတဲ့ နာနတ္သီးက ခ်ဥ္ခ်ိဳခ်ိဳေလးမုိ႔ စားလို႔လည္း ေကာင္းပါတယ္။ ဆြဲေဆာင္အားေကာင္းတဲ့ အန႔ံနဲ႔အတူ ဗီတာမင္ေတြ အမ်ားႀကီးလည္း ႐ွိေနတာပါ။ အဆီနဲ႔ ကိုလက္စထေရာ လံုးဝမပါဘဲ အမွ်င္ဓာတ္မ်ားမ်ား ပါဝင္ေနလို႔ စားကိုစားေပးသင့္တဲ့ အသီးပါ။



ေအာင္ျမင့္ျမတ္(Myanmar Youths)

0 comments:

Post a Comment