Lifestyle
ေသြးကင္ဆာကုိ ကာကြယ္ႏုိင္တဲ့ အစားအစာ (၄) မ်ဳိး
==================================
အခု ေဖာ္ျပထားတဲ့ အစားအစာ (၄) မ်ဳိးကုိ ေန႕စဥ္ ပုံမွန္စားျခင္းက ေသြးကင္ဆာကုိ ကာကြယ္ေပးႏုိင္မွာျဖစ္ေၾကာင္း သုေတသနေတြက ဆုိပါတယ္။
ေသြးကင္ဆာ အပါအဝင္ ကင္ဆာေရာဂါေတြကုိ ကာကြယ္ဖုိ႕အတြက္ ေဆးဝါးေတြထက္ ပုိမို အစြမ္းထက္တဲ့ အစားအစာေတြ ႐ွိပါတယ္။ အခု ေဖာ္ျပထားတဲ့ အစားအစာ (၄) မ်ဳိးကုိ ေန႕စဥ္ ပုံမွန္စားျခင္းက ေသြးကင္ဆာကုိ ကာကြယ္ေပးႏုိင္မွာျဖစ္ေၾကာင္း သုေတသနေတြက ဆုိပါတယ္။
အစိမ္းေရာင္ ဟင္း႐ြက္အမ်ဳိးမ်ဳိး
သုေတသီေတြရဲ႕ ၁၂ ႏွစ္ၾကာ ေလ့လာမႈမ်ားအရ အစိမ္းေရာင္႐ွိတဲ့ ဟင္း႐ြက္အမ်ဳိးမ်ဳိးကုိ အသုပ္သုပ္စားျခင္း၊ ခ်က္ျပဳတ္စားျခင္းျဖင့္ ေသြးကင္ဆာကုိ အေကာင္းဆုံး ကာကြယ္ႏုိင္ပါတယ္။
အခ်ဥ္ဓာတ္ပါတဲ့ အသီးမ်ား
လူေပါင္း ၆၀,၀၀၀ ေက်ာ္ကုိ ဆယ္စုႏွစ္ေက်ာ္ သုေတသနျပဳ ေလ့လာခဲ့မႈအရ အခ်ဥ္ဓာတ္ပါတဲ့ အသီးေတြကုိ စားေပးျခင္းက ေသြးကင္ဆာ ျဖစ္ပြားမႈကုိ ေလ်ာ့က်ေစပါတယ္။
ပန္းေဂၚဖီနဲ႕ ပန္းေဂၚဖီစိမ္း
ပန္းေဂၚဖီ၊ ပန္းေဂၚဖီစိမ္း စားသုံးျခင္းက ေသြးကင္ဆာေရာဂါ ျဖစ္ႏုိင္ေျခ နည္းပါးေစေၾကာင္း အေမရိကန္ႏုိင္ငံ အုိင္အုိဝါမွာ ျပဳလုပ္ခဲ့တဲ့ သုေတသနက ေဖာ္ျပပါတယ္။
ကိုက္လန္
ကိုက္လန္စားျခင္းက ေသြးကင္ဆာျဖစ္ပြားမႈ ေလ်ာ့နည္းေစေၾကာင္း ဆယ္စုႏွစ္ၾကာ ျပဳလုပ္ခဲ့တဲ့ သုေတသနရလဒ္က ေဖာ္ျပထားပါတယ္။
Source & Photo: Daily Mail
ေအာင္ျမင့္ျမတ္(Myanmar Youths)
0 comments:
Post a Comment