ႀကံရည္ကေပးစြမ္းႏုိင္တဲ့ သဘာဝသတၱိစြမ္းအင္ေတြ မ်ားစြာရွိပါတယ္။ အထူးသျဖင့္ ေႏြရာသီမွာ ႀကံရည္ေသာက္ရတာ သင့္ေတာ္လွပါတယ္။
ဗီတာမင္ A, B1, B2, B3, B5, B6 နဲ႔ C တို႔ပါဝင္တဲ့အျပင္ ပ႐ိုတိန္းနဲ႔ အန္တီေအာက္ဆီဒန္႔ ဓာတ္ေတြလည္း သဘာဝႀကံရည္ထဲမွာ ထူးကဲစြာ ပါဝင္ပါတယ္။ (ေႏြရာသီမွာ) ႀကံရည္ေသာက္ျခင္းအားျဖင့္ ရႏုိင္တဲ့ အက်ိဳးေက်းဇူး (၅) ခုရွိပါတယ္။
၁။ ေရဓာတ္ခမ္းေျခာက္မႈကုိ ျပန္လည္ျဖည့္တင္းေပးပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ ေရဆာရင္ အျခားစြမ္အားျဖည့္ အခ်ိဳေရေတြအစား ႀကံရည္ေသာက္သင့္ပါတယ္။
၂။ ခ်ိဳတဲ့အရသာ ရွိေပမဲ့ ဆီးခ်ိဳသမားေတြ အတြက္သင့္ေလ်ာ္ပါတယ္။ ဂလစ္ဆရင္ ပါဝင္မႈႏႈန္းဟာ သဘာဝႀကံရည္မွာ ပါဝင္မႈႏႈန္း နည္းပါးလွပါတယ္။
၃။ ႀကံရည္မွာ ထံုးဓာတ္၊ မဂၢနီဆီယမ္ဓာတ္၊ ပိုတက္စီယမ္ဓာတ္နဲ႔ သံဓာတ္ေတြ ၾကြယ္ဝစြာ ပါဝင္လို႔ အယ္လ္ကာလီသတၱိေတြ ရွိေနပါတယ္။ အဲဒီအေျခအေနဟာ ကင္ဆာကို ကာကြယ္ေပးပါတယ္။
၄။ ခႏၶာကိုယ္အတြက္ လိုအပ္တဲ့ ပ႐ိုတိန္းဓာတ္ကို အားျဖည့္ေပးပါတယ္။
၅။ ႀကံရည္ထဲမွာ ပါဝင္တဲ့ အန္တီေအာက္ဆီဒန္႔ဓာတ္ဟာ ကူးစက္ေရာဂါေတြကို ကာကြယ္ေပးပါတယ္။ ခႏၶာကို္္ယ္ရဲ႕ ဇီဝျဖစ္စဥ္လည္ပတ္မႈကို ပိုမုိအားေကာင္းသြားေစပါတယ္။
ေအာင္ျမင့္ျမတ္(Myanmar Youths)
0 comments:
Post a Comment