<<< Zawgyi Version >>>
အသည္းအဆီဖုံးၿခင္းသည္ အမ်ဳိးသားမ်ားထက္ အသက္အရြယ္ႀကီးပုိင္း အဝလြန္ေသာ အမ်ဳိးသမီးမ်ားတြင္ ပုိမုိၿဖစ္ႀကပါတယ္။ ၄င္းေရာဂါသည့္ အမ်ဳိးသားမ်ားထက္ အမ်ဳိးသမီးမ်ားတြင္ ၆၀ ရာခုိင္ႏွဳန္း ပုိမုိၿဖစ္ပြားေလ့ရွိပါတယ္။
ဒီေရာဂါၿဖစ္ပြားရၿခင္းသည္ အဓိကေတာ့ အဆီပါဝင္မႈမ်ားေသာ အစားေသာက္မ်ားကုိ လြန္ကဲစြာ စားသုံးၿခင္းေႀကာင့္ ၿဖစ္ပြားရပါသည္။ အဆီအဆိမ့္ ပါဝင္ႏွဳန္း မ်ားၿပားသည့္ အစားအစာမ်ားမွာ မလုိင္ ၊ ေထာပတ္ ၊ ဒိန္ခဲ ႏွင့္ ႏုိ ့ထြက္ပစၥည္းမ်ားၿဖင့္ အထူးၿပဳ ့လုပ္ထားေသာ မုန္႔မ်ဳိးစုံ အစားေသာက္တြင္ ကိုလက္စထေရာမ်ားစြာ ပါဝင္ၿခင္းေႀကာင့္ ေရရွည္ စားသုံးလာခဲ့လွ်င္ အသည္းအဆီဖုံးၿခင္းကုိ ၿဖစ္ေပၚေစပါတယ္။
တာရွည္ခံေအာင္ အထူးစီမံ ျပဳလုပ္ထားေသာ စည္သြပ္ဘူးမ်ားတြင္ လူခႏၶာကုိယ္ကုိ ဆုိးက်ဳိးၿဖစ္ေစႏုိင္ေသာ အဆီဓာတ္မ်ား ပါဝင္ေနၿခင္းေႀကာင့္ စည္သြတ္ထားေသာ သား၊ ငါး ေတြကုိလည္း ေရွာင္ႀကဥ္ရမွာပါ။
ထုိအၿပင္ အသားမ်ားတြင္ အဆီမ်ားမ်ား ပါဝင္သည့္ ႀကက္ ၊ ဘဲ ၊ ငါး၏ အေရၿပား ၊ ႀကက္ဥ ၊ ဘဲဥ ၊ ငုံဥ ၊ အဆီပုိေသာ အမဲသား ႏွင့္ ဝက္သားမ်ားကုိ ေရွာင္ရွားသင့္ပါသည္ ။ ၄င္းအစားေသာက္မ်ားကုိ စားေသာက္လွ်င္ အသီးအခ်ဥ္ ႏွင့္ ဟင္းရြက္အသီးအႏွံမ်ားကုိပါ ေရာေႏွာစားေသာက္ပါ။ သုိ႔ေသာ္ အသားမ်ားကုိ အလြန္အကြ်ံ စားေသာက္တက္ၿခင္းကုိ ေလွ်ာ့ရပါလိမ့္မည္။
သင္သည္ အဆီမ်ားေသာ အစားေသာက္မ်ားကုိ စားေသာက္ၿပီးလွ်င္ ေအးေသာေရကုိ ခ်က္ၿခင္း ေသာက္သုံးၿခင္း မၿပဳသင့္ပါ။ အသည္းအဆီဖုံးၿခင္း ၿဖစ္ေနေသာသူမ်ားတြင္ ဆက္လက္ၿပီးေတာ့ အသိေပးလုိတာက အဆီမ်ားစြာၿဖင့္ ေႀကာ္ေလွာ္ထားေသာ အစားေသာက္မ်ား ၊ အုန္းသီး၊ အုန္းႏုိ ့ ၊ အထူးသၿဖင့္ စားအုန္းဆီ တုိ႔ကုိ ေရွာင္သင့္ၿပီး အမ်ဳိးသားမ်ားတြင္ စားသုံးေလ့ရွိသည့္ အရက္၊ ေဆးလိပ္ ႏွင့္ ကြမ္းစားၿခင္းကုိပါ ေရွာင္ႀကဥ္ပါ။
အသည္း အဆီဖုံးသူအတြက္ ဂတ္စ္မ်ားစြာ ပါဝင္ႏွဳန္းၿဖင့္ စီမံထုတ္လုပ္ထားေသာ အခ်ဳိရည္ဗူးကုိ ေသာက္သုံးၿခင္းကုိ အထူးေရွာင္ရွားပါ။
ေဝဒနာသည္အေနနွင့္ စားသုံးသင့္သည့္ အစာအဟာရ မ်ားကေတာ့ လက္ဆတ္ေသာ ဟင္းသီးဟင္းရြက္၊ အရည္ရြမ္းေသာ အသီးအႏွံမ်ား ၊ မလိုင္ဖယ္ထားေသာ ႏုိ ့ႏွင့္ အဆီပါဝင္မႈ နည္းပါေသာ အသား ၊ ငါး ၊ ပုဇြန္တုိ႔ပဲ ၿဖစ္ပါတယ္။
အသီးေဖ်ာ္ရည္မ်ားၿဖစ္ေသာ သံပုရာရည္ ၊ ေရွာက္သီးေဖ်ာ္ရည္ ၊ ဂရိတ္ဖရု ေဖ်ာ္ရည္မ်ားကုိ မႀကာမႀကာ ေသာက္သုံးသင့္ပါသည္ ။
<<< Unicode Version >>>
အသည်းအဆီဖုံးခြင်းသည် အမျိုးသားများထက် အသက်အရွယ်ကြီးပိုင်း အဝလွန်သော အမျိုးသမီးများတွင် ပိုမိုဖြစ်ကြပါတယ်။ ၄င်းရောဂါသည့် အမျိုးသားများထက် အမျိုးသမီးများတွင် ၆၀ ရာခိုင်နှုန်း ပိုမိုဖြစ်ပွားလေ့ရှိပါတယ်။
ဒီရောဂါဖြစ်ပွားရခြင်းသည် အဓိကတော့ အဆီပါဝင်မှုများသော အစားသောက်များကို လွန်ကဲစွာ စားသုံးခြင်းကြောင့် ဖြစ်ပွားရပါသည်။ အဆီအဆိမ့် ပါဝင်နှုန်း များပြားသည့် အစားအစာများမှာ မလိုင် ၊ ထောပတ် ၊ ဒိန်ခဲ နှင့် နို ့ထွက်ပစ္စည်းများဖြင့် အထူးပြု ့လုပ်ထားသော မုန့်မျိုးစုံ အစားသောက်တွင် ကိုလက်စထရောများစွာ ပါဝင်ခြင်းကြောင့် ရေရှည် စားသုံးလာခဲ့လျှင် အသည်းအဆီဖုံးခြင်းကို ဖြစ်ပေါ်စေပါတယ်။
တာရှည်ခံအောင် အထူးစီမံ ပြုလုပ်ထားသော စည်သွပ်ဘူးများတွင် လူခန္ဓာကိုယ်ကို ဆိုးကျိုးဖြစ်စေနိုင်သော အဆီဓာတ်များ ပါဝင်နေခြင်းကြောင့် စည်သွတ်ထားသော သား၊ ငါး တွေကိုလည်း ရှောင်ကြဉ်ရမှာပါ။
ထိုအပြင် အသားများတွင် အဆီများများ ပါဝင်သည့် ကြက် ၊ ဘဲ ၊ ငါး၏ အရေပြား ၊ ကြက်ဥ ၊ ဘဲဥ ၊ ငုံဥ ၊ အဆီပိုသော အမဲသား နှင့် ဝက်သားများကို ရှောင်ရှားသင့်ပါသည် ။ ၄င်းအစားသောက်များကို စားသောက်လျှင် အသီးအချဉ် နှင့် ဟင်းရွက်အသီးအနှံများကိုပါ ရောနှောစားသောက်ပါ။ သို့သော် အသားများကို အလွန်အကျွံ စားသောက်တက်ခြင်းကို လျှော့ရပါလိမ့်မည်။
သင်သည် အဆီများသော အစားသောက်များကို စားသောက်ပြီးလျှင် အေးသောရေကို ချက်ခြင်း သောက်သုံးခြင်း မပြုသင့်ပါ။ အသည်းအဆီဖုံးခြင်း ဖြစ်နေသောသူများတွင် ဆက်လက်ပြီးတော့ အသိပေးလိုတာက အဆီများစွာဖြင့် ကြော်လှော်ထားသော အစားသောက်များ ၊ အုန်းသီး၊ အုန်းနို ့ ၊ အထူးသဖြင့် စားအုန်းဆီ တို့ကို ရှောင်သင့်ပြီး အမျိုးသားများတွင် စားသုံးလေ့ရှိသည့် အရက်၊ ဆေးလိပ် နှင့် ကွမ်းစားခြင်းကိုပါ ရှောင်ကြဉ်ပါ။
အသည်း အဆီဖုံးသူအတွက် ဂတ်စ်များစွာ ပါဝင်နှုန်းဖြင့် စီမံထုတ်လုပ်ထားသော အချိုရည်ဗူးကို သောက်သုံးခြင်းကို အထူးရှောင်ရှားပါ။
ဝေဒနာသည်အနေနှင့် စားသုံးသင့်သည့် အစာအဟာရ များကတော့ လက်ဆတ်သော ဟင်းသီးဟင်းရွက်၊ အရည်ရွမ်းသော အသီးအနှံများ ၊ မလိုင်ဖယ်ထားသော နို ့နှင့် အဆီပါဝင်မှု နည်းပါသော အသား ၊ ငါး ၊ ပုဇွန်တို့ပဲ ဖြစ်ပါတယ်။
အသီးဖျော်ရည်များဖြစ်သော သံပုရာရည် ၊ ရှောက်သီးဖျော်ရည် ၊ ဂရိတ်ဖရု ဖျော်ရည်များကို မကြာမကြာ သောက်သုံးသင့်ပါသည် ။
Credit : Mg Mandalay
ကြ်န္ေတာ္သိ၊ကြ်န္ေတာ္တတ္၍ ေရးသားျခင္းမဟုတ္ပါခင္ဗ်ာ။ ကြ်န္ေတာ္ေလ့လာမိသမွ်ကို စာဖတ္သူမ်ားျပန္လည္ေလ့လာမိေစရန္ ျပန္လည္မွ်ေဝျခင္းသာျဖစ္ပါသည္။ ကြ်န္ေတာ့္ပို႕စ္တစ္ခုခ်င္းစီအတြက္ မူရင္းေရးသားသူမ်ားကို အထူးေက်းဇူးဥပကာရတင္ရွိပါတယ္ခင္ဗ်ာ။ ေအာင္ျမင့္ျမတ္(Myanmar Youths) Ph-09256480246
0 comments:
Post a Comment