မၾကာခင္က ျပဳလုပ္တ့ဲေလ့လာမႈအရ ၾကက္သြန္ျဖဴဥ ၂ တက္ကို ဒီအတိုင္း ဒါမွမဟုတ္ အနည္းငယ္ႀကိတ္ၿပီး ပ်ားရည္နဲ႔ ေရာစပ္ကာ စားသံုးတာေၾကာင့္ စားၿပီးသံုးနာရီအတြင္း အေအးမိေဝဒနာ ေပ်ာက္ကင္းႏိုင္တယ္လို႔ သိရပါတယ္။
ၾကက္သြန္ျဖဴ ၂ ဥက ခုခံအားစနစ္ ေကာင္းေစႏိုင္တ့ဲအတြက္ေသြးျဖဴဥ ထုတ္လုပ္မႈ ပိုေကာင္းမြန္ႏိုင္တာႏွင့္ ကင္ဆာကို တြန္းလွန္ႏိုင္မႈအတြက္ ဗီဇ Gene ေတြရဲ႕လႈပ္ရွားမႈကို ျမွင့္တင္ေစႏိုင္တာေၾကာင့္လို႔ ဆိုပါတယ္။ ၾကက္သြန္ျဖဴမွာ ပါဝင္တ့ဲ ဆီလီနီယမ္လိုမ်ိဳး သတၱဳဓာတ္၊ တစ္ခ်ိဳ႕ အင္ဇိုင္း၊ ဗီတာမင္စီနဲ႔ ဆာလဖာ ပါဝင္တ့ဲ ျဒပ္ေပါင္းေတြေၾကာင့္ ဒီလိုအက်ိဳးေက်းဇူးေတြ ရရွိတာပါ။
ၾကက္သြန္ျဖဴ ကို ႀကိတ္လိုက္တ့ဲအတြက္ ထြက္ရွိလာတ့ဲ Allinose အင္ဇိုင္းက ဘက္တီးရီးယားကို တိုက္ခိုက္ႏိုင္တ့ဲ Allicin အျဖစ္ ေျပာင္းလဲသြားပါတယ္။ ဟင္းခ်က္ပါက ထုႀကိတ္ၿပီး ၁၀ မိနစ္အၾကာမွာ အပူေပးပါ။
ေအာင္ျမင့္ျမတ္(Myanmar Youths)
0 comments:
Post a Comment