အတုမရွိဗုဒၶျမတ္စြာဘုရား

အတုမရွိဗုဒၶျမတ္စြာဘုရား

Tuesday, 13 September 2016

ဂ်င္းစားသံုးျခင္းျဖင့္အဆစ္ေရာင္နာသက္သာေစနိုင္



ဂ်င္းကို ဟင္းခတ္အေမႊးအႀကိဳင္အျဖစ္ အသံုးျပဳႏုိင္သလို ေရာဂါေပ်ာက္ကင္းေစဖုိ႔ တိုင္းရင္းေဆးအျဖစ္လည္း အသံုးျပဳ ႏုိင္ပါတယ္။ တ႐ုတ္၊ အာရပ္နဲ႔ အိႏၵိယႏုိင္ငံမွာ ဂ်င္းကို ေဆးေဖာ္စပ္ရာမွာ ထည့္သြင္းေဖာ္စပ္ေလ့ ရွိၾကၿပီး ေရာင္ရမ္းျခင္း၊ အဆစ္ေရာင္နာကို ကုသရာမွာ တုိင္းရင္းေဆးတစ္လက္အျဖစ္ အသံုးျပဳၾကပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ အဆစ္ ေရာင္နာေရာဂါအတြက္ ဂ်င္းကို ဘယ္လုိအသံုးျပဳသင့္သလဲဆိုတာကို ေဖာ္ျပေပးလိုက္ပါတယ္။

♦ ဂ်င္းအသံုးျပဳပံု

အစားအစာထဲမွာ ဂ်င္းအလႊာလိုက္ပါ၀င္ေအာင္စားျခင္းျဖစ္ေစ၊ အမႈန္႔လုပ္ၿပီးသား ဂ်င္းမႈန္႔ (Ginger Powder) ကို ထည့္သြင္းစားျခင္းျဖစ္ေစ ပမာဏအားျဖင့္ 2 ဂရမ္(သို႔) 4 ဂရမ္ေလာက္ ေန႔စဥ္ပါ၀င္ေအာင္ စား သံုးေပးသင့္ပါတယ္။ ဒါမွမဟုတ္ ဂ်င္းလက္ဖက္ရည္ကို တစ္ေန႔ႏွစ္ႀကိမ္ ေသာက္ေပးသင့္ၿပီး နာက်င္ ကိုက္ခဲရာေနရာမ်ားေပၚမွာ ဂ်င္းဆီကို လိမ္းေပးပါက ေ၀ဒနာကို ေလ်ာ့ပါးေစႏုိင္ပါတယ္။ ဒါေပမယ့္ တစ္ေန႔တာ အတြက္ ဂ်င္း 4 ဂရမ္ထက္ပိုၿပီး မစားမိေစဖို႔ေတာ့ သတိျပဳသင့္ပါတယ္။


ကြ်န္ေတာ္သိ၊ကြ်န္ေတာ္တတ္၍ ေရးသားျခင္းမဟုတ္ပါခင္ဗ်ာ။ ကြ်န္ေတာ္ေလ့လာမိသမွ်ကို စာဖတ္သူမ်ားျပန္လည္ေလ့လာမိေစရန္ ျပန္လည္မွ်ေဝျခင္းသာျဖစ္ပါသည္။ ကြ်န္ေတာ့္ပို႕စ္တစ္ခုခ်င္းစီအတြက္ မူရင္းေရးသားသူမ်ားကို အထူးေက်းဇူးဥပကာရတင္ရွိပါတယ္ခင္ဗ်ာ။ ေအာင္ျမင့္ျမတ္(Myanmar Youths) Ph-09256480246

Related Posts:

0 comments:

Post a Comment