ကာစီယမ္ဓါတ္ျပည့္၀၍ အရိုးကို သန္မာေစပါတယ္။ အသားအေရကိုလည္း စိုေျပ လွပေစပါတယ္။ အာဟာရဓာတ္ျပည့္၀၍ ခြန္အားကို ျပည့္၀ေစျပီး ၀မ္းကို မွန္ေစပါတယ္။ ကေလးမ်ားအတြက္ ဉာဏ္ရည္ကို ဖြံ့ျဖိဳးေစျပီး ကိုယ္ခႏၶာကိုလည္း က်န္းမာ ႀကံ့ခိုင္ေစပါတယ္။
ဒီနည္းကေတာ့ အိုးေလးဒိန္ခ်ဥ္လုပ္နည္း ျဖစ္ပါတယ္။ ေနာက္ထပ္လည္း အျခားဒိန္ခ်ဥ္လုပ္နည္းမ်ားကို ဆက္လက္ေရးသား မွ်ေ၀ေပးပါမယ္။
ဒိန္ခ်ဥ္လုပ္နည္းေတြ အမ်ားအျပား ရွိပါတယ္။ အလြယ္နည္း၊ အခက္နည္း၊ ေရာင္းတန္းအတြက္ လုပ္နည္း စသျဖင့္ အနည္းငယ္စီသာ ကြာျခားပါတယ္။
အလြယ္နည္း ေျပာေနၾတတာကေတာ့ ႏြားႏို့ထဲကို ဒိန္ခ်ဥ္ထည့္ထားလုိက္ရင္ ဒိန္ခ်ဥ္ျဖစ္သြားတယ္ ဆိုတာပါပဲ။ ဒါေပမယ့္ အဲဒီဒိန္ခ်ဥ္အနည္းငယ္ကို ဘယ္လိုလုပ္မလဲ။ အဲဒါကို အခု စေျပာျပပါမယ္။ အိုးကို ေျမအိုးရွိပါက ပိုအဆင္ေျပပါတယ္။ အျခားအိုးနဲ့လည္း ရႏိုင္ပါတယ္။
(၁) အိုးသစ္တစ္လံုးကို သန္႔ရွင္းျပီး ေျခာက္ေအာင္ထားပါ။
(၂) ၄င္းအိုးထဲကို က်ိဳထားေသာႏြားႏို့ စားပြဲတင္ဇြန္း ၄ ဇြန္းခန့္ ထည့္ပါ။
(၃) အိုးကို အဖံုးအုပ္ထားျပီး ေနပူထဲမွာ ၆ နာရီခန့္ ခ်ထားပါ။
(၄) အိုးထဲမွႏြားႏို့မ်ား ခဲသြားသြာားျပီး အခ်ဥ္နံ့ေလး ထြက္လာရင္ ဒိန္ခ်ဥ္စလုပ္လုိ့ ရပါျပီ။
ဒိန္ခ်ဥ္ျပဳလုပ္နည္း
(၁) ဒိန္ခ်ဥ္ျပဳလုပ္မည့္ ႏြားႏို့ကို အိုးသန့္သန့္ျဖင့္ ၁၀ မိနစ္ခန့္ ဆူပြတ္လာေအာင္ တည္ပါ။ (အပူ ဖာရင္ဟို 200 ခန့္ ရွိရပါမယ္)
(၂) ျပီးလွ်င္ ေအာက္ခ်ထားျပီး ၾကက္သီးေႏြးေလးအထိ (112 to 115 ဖာရင္ဟိုက္)ခန့္ အေအးခံပါ။
(၃) အနည္းငယ္ ေႏြးေသာ အေနအထားမွာ အထက္က ဒိန္ခ်ဥ္လုပ္ထားေသာ အိုးထဲကို အနည္းငယ္ ေလာင္းထည့္ျပီး ခဲေနတဲ့ဒိန္ခ်ဥ္ကို ေၾကေအာင္ေခ်ေပးပါ။
(၄) ဒိန္ခ်ဥ္အိုး တည္ထားမည့္ေနရာကို ေရြးပါ။ အပူခ်ိန္ 110 ဖာရင္ဟိုက္ ရွိရမည္။ အိုးမလွဳပ္ႏိုင္သည့္ေနရာမွာ ထားလွ်င္ ပိုေကာင္းမည္။
(၅) ဒိန္ခ်ဥ္ေခ်ထားေသာ အိုးထဲကို တည္ထားေသာႏြားႏို ့မ်ား အကုန္ေလာင္းထည့္ျပီး အဖံုးလံုေအာင္ ပိတ္ထားပါ။ ႏို့ဒိန္ခ်ဥ္မကြဲေအာင္ အိုးကို ေရႊ့ျခင္း၊ မျခင္းမျပဳရပါ။
(၆) ေနရာအပူခ်ိန္ေပၚ မူတည္ျပီး ၅ နာရီမွ ၇ နာရီခန့္ထိ ထားေပးျပီးလွ်င္ ဒိန္ခ်ဥ္ကို ျမည္းၾကည့္ျပီး ကိုယ္လိုအပ္သည့္ အခ်ဥ္ အေနေတာ္ျဖစ္လွ်င္ စတင္သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါျပီ။
ဒိန္ခ်ဥ္ႏွင့္အလိုက္ဖက္ဆံုးေသာ အစားအစာမွာ စေတာ္ဘယ္ရီသီး ျဖစ္ပါတယ္။
အခ်ဥ္အရသာ ထပ္မပိုေစရန္ ေရခဲေသတၱာထဲထည့္၍ လိုအပ္သေလာက္သာ ပုဂံထဲထည့္စားႏိုင္ပါတယ္။ ကုန္ခါနီးလွ်င္ လက္က်န္ဒိန္ခ်ဥ္ျဖင့္ ေနာက္ထပ္ ဒိန္ခ်ဥ္အသစ္တစ္အိုးကို ဆင့္ပြါးလုပ္ႏုိင္ပါတယ္။
ေအာင္ျမင့္ျမတ္(Myanmar Youths)
0 comments:
Post a Comment